VİZE TÜRLERİ

Turist Vizesi

Turist Vizesi

Turist Vizesi Başvurusu Yapabileceğiniz Ülkeler

Turistik vize, kısa süreli vize kategorisinde olup, gideceğiniz ülkede kısa süreli kalma imkanı tanır. Neredeyse çoğu ülkeyi bu vize türü ile ziyaret edebilirsiniz. Ancak Schengen ülkeleri ile Schengen Bölgesi'ne ait olmayan ülkeler arasındaki prosedürler farklılık göstermektedir. Hatta isimleri bile farklı isimlerle adlandırılmaktadır. Schengen ülkelerinin Konsolosluklarında C tipi Schengen vizesi, İngiltere Konsolosluklarında visitor visa,  Amerika Konsolosluklarında B1/B2 vizesi, Çin Konsolosluklarında ise Q2 vizesi olarak isimlendirilmektedir. Hepsi aynı vizeyi kapsamaktadır. Turistik vize kategorisi ile birkaç şekilde ilgili ülkeyi ziyaret edebilirsiniz. Aile birleşimi vizesi bunlardan bir tanesidir. Peki diyelim ki bir Schengen ülkesi olan Almanya'ya turistik aile ziyareti vizesi ile gitmeniz gerekiyor. Süreç nasıl işlemektedir?

Almanya, yoğun Türk nüfusu nedeniyle turistik akraba ve arkadaş ziyaretleri için sık tercih edilen bir Avrupa Birliği ülkesidir. Almanya’da ikamet eden bir akrabanız veya arkadaşınızı ziyaret etmek amacıyla Almanya’ya seyahat etmek istiyorsanız, ‘aile ziyareti’ kapsamında yer alan vize türüne başvuru yapmanız gerekecektir. Bu başvurunun en önemli noktalarından biri, Almanya’da ikamet eden yakınınızın göndereceği davetiyenin aslının elinize ulaşması ve bu davetiyeyi ibraz etmenizdir. Davetiye belediye tarafından onaylanmış olmalıdır. Belgenin aslı kontrol edildikten sonra seyahatinizde yanınızda bulundurmanız için size iade edilecektir. Davetiyeler, vize alım süreçlerinde süze kolaylık sağlamaktadır.

Yurt dışına çıkacaksanız ve eğer vize isteyen bir ülkeye seyahat etmeyi planlıyorsanız, vize davetiyesi bu süreçte oldukça önemli bir belgedir. Vize davetiyesi ya da diğer adıyla davet mektubu; vize uygulayan bir ülkeye seyahat etmek isteyen kişi için, vizesine başvurulan ülkede yaşayan birisinin, ilgili konsolosluğa hitaben yazdığı ve o kişiyi kendisini görmeye davet etmek istediğini anlattığı mektuba vize davetiyesi ya da davet mektubu denir.  Vize davetiyesinin onay tarihinden itibaren 6 ay geçerliliği bulunmaktadır. Pek çok ülkeye bu mektup ile gidebilirsiniz. Konsolosluklar davet mektubuna oldukça sıcak bakmakta ve vize alım süreçlerinde olumlu bir belge olarak saymaktadır.

 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, gitmek istediğiniz ülkede bulunan ve burada ikamet eden bir yakınınızı ziyaret edecekseniz turistik/aile ziyareti vizesine başvurmanız gerekmektedir. Kısa süreli vize kategorisinde yer alan bu vize türüne başvurmak için hazırlayacağınız belgeler son derece titiz bir şekilde hazırlanmalıdır.

 

Başvuracağınız ülkeye göre vize belgeleri değişkenlik göstermektedir. Ancak yine de tüm vize başvurularında yanınızda mutlaka bulundurmanız gereken belli başlı evraklar vardır. Bunlar; 10 yıldan eski olmayacak şekilde pasaportunuz, iki adet son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğrafınız, vize başvuru formunuz (bilgilerin mutlaka doğru ve tam bir şekilde yazılmış olması çok önemlidir) mali durumunuzu gösteren belgeler, çalışmıyorsanız ya da öğrenciyseniz sponsorluk bilgileri, nüfus kayıt örneği ve her vize başvurusunda mutlaka bulundurmanız gereken seyahat sağlık sigortanızdır. Ayrıca eğer ilk kez Schengen başvurusunda bulunacaksanız, parmak izi uygulamasına tabi olmanız gerekecektir.

Turistik aile ziyareti vizesine başvurmak için ilgili ülkelerin konsolosluklarına ve büyükelçiliklerine başvurmanız gerekmektedir. Ancak her ülke, doğrudan konsolosluk üzerinden başvuru kabul etmeyebilir. Bunun yerine yetkili vize danışmanlık firmaları aracılığı ile başvuruda bulunabilirsiniz.

Bu süreç her ülke için farklılık gösterebilir ancak ortalama 15 gün içinde vizeniz sonuçlanır. Ayrıca herhangi bir aksilik olmaması adına başvurularınızı bir ay önceden yapmanızı öneririz.

Yukarıda da kısaca değindiğimiz gibi, eksik ve hatalı belgelerin teslim edilmesi vize reddine yol açabilmektedir. Ayrıca mülakatlarda takındığınız tavır çok önemlidir. Konsolosluk, Türkiye'ye döneceğinize ikna olmazsa vizenizi yine olumsuz bir şekilde cevaplayabilir. Hem evrak takibinin yapılması hem de vize mülakatlarında nasıl ve ne şekilde bir tavır göstermeniz gerektiği ile ilgili yönlendirmeyi uzman vize danışmanlarımız aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz.

Kısa süreli bir vize türü olduğu için aile ziyareti vizesinin geçerlilik süresi 90 günden azdır. Bu konuda en doğru bilgiyi uzman vize danışmanlarımızdan alabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Diğer Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Vize Türleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.